Svogūnas nulupamas ir supjaustomas pusžiedžiais. Morkos nuvalomos ir supjaustomos griežinėliais.
Avienos gabaliukai išimami iš puodo ir sudedami į keramikinį indą (troškintuvą). Į puodą suberiami svogūnai, morkos ir pakepinama 3-4 min. Apkepintos daržovės supilamos į troškintuvą, įpilama 500 ml karšto vandens ir išmaišoma. Uždengiama dangčiu, dedama į orkaitę ir troškinama 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Džiovintos slyvos nuplaunamos, užpilamos karštu vandeniu ir paliekamos 15-20 min. Bulvės nuvalomos ir supjaustomos didesniais gabaliukais. Po 40 min. iš orkaitės išimamas troškintuvas, sudedamos bulvės, įberiama druskos, pipirų ir atsargiai pamaišoma. Dedama į orkaitę ir troškinama dar 20 min. Džiovintos slyvos nusausinamos ir perpjaunamos per pusę. Čili pipiras supjaustomas žiedeliais, sėklos išvalomos. Į troškintuvą sudedamos džiovintos slyvos, čili pipiras, išmaišoma, jei trūksta įberiama druskos. Dedama į orkaitę ir vėl troškinama 30 min. Aštri aviena su džiovintomis slyvomis papuošiama kalendros lapeliais ir patiekiama. Skanaus.