Mums reikės:
✓
500 g minkštos avienos (nugarinės, dubens)
✓
500 g savo sultyse konservuotų pomidorų
✓
250 g stambių baltų pupelių
✓
1 didelio svogūno
✓
3 skiltelių česnako
✓
0,5 saliero gumbo
✓
1 valg. š. pomidorų pastos
✓
1 arb. š. prieskonių mišinio Baharat
✓
3 valg. š. aliejaus
✓
druskos, pipirų, kalendros
✓
petražolių, krapų
Gaminame.
Avienos raguDideliame kiekyje vandens užmerkiamos pupelės ir paliekamos per naktį. Išbrinkusios pupelės išverdamos. Smulkiai supjaustomas svogūnas, česnakas ir salieras. Aviena nuplaunama, nusausinama, supjaustoma maždaug 3 cm dydžio gabaliukais. Avienos gabaliukai apkepinami aliejuje iki rausvumo. Pabarstoma druska. Įpilama stiklinė karšto vandens ir ant silpnos ugnies aviena patroškinama ant silpnos ugnies, kol skystis beveik išgaruoja. Suberiami svogūnai, česnakai, salierai, prieskonių mišinys "Baharat" ir maišant pakepinama 2-3 min. Sudedami kubeliais pjaustyti pomidorai, pomidorų pasta ir dar patroškinama 2 min. Suberiamos virtos pupelės, įpilama karšto vandens (vandens kiekis priklauso nuo pageidaujamo tirštumo), įdedamas lauro lapas ir troškinama 5-7 min. Baigiant troškinti, avienos ragu pabarstomas pipirais, kalendra. Petražolės, krapai susmulkinami ir užberiami ant avienos ragu.
Avienos ragu patiekiamas su virtais ryžiais. Prie
avienos ragu tinka marinuoti burokėliai, agurkai, paprika arba šviežios daržovės. Skanaus.
Agne
Ragu gavosi puikiai! Baharat misini pasigaminau pati, jo sudetis: juodasis pipiras, paprika, kmyninis kuminas, kalendra, gvazdikėliai, muskatas, cinamonas ir kardamonas.