Mums reikės:
✓
800 g minkštos avienos
✓
2 paprikų (geltonos, raudonos)
✓
2 skiltelių česnako
✓
150 ml jautienos sultinio
✓
2 valg. š. sojų padažo
✓
2 valg. š. sauso chereso
✓
1 valg. š. krakmolo
✓
1 valg. š. balzaminio acto
✓
1 valg. š. sezamo aliejaus
✓
3 valg. š. žemės riešutų (arachisų) sviesto
✓
šviežio imbiero (apie 3 cm)
Gaminame.
Pekino aviena.Avieną supjaustome juostelėmis ir sudedame į dubenį. Sojų padažą sumaišome su vienu šaukštu chereso, užpilame avienos juosteles, pamaišome ir paliekame 2 val. pastovėti. Svogūną, česnaką ir čili pipirą susmulkiname. Paprikas supjaustome juostelėmis. Į jautienos sultinį supilame likusį cheresą, balzaminį actą, sezamo aliejų, krakmolą, čili pipirus ir gerai išmaišome. Ant stiprios ugnies arachisų svieste greitai apkepiname avienos juosteles. Avieną sudedame į dubenį ir tame pačiame svieste 2-3 min. apkepiname paprikas, svogūną, česnaką ir sutarkuotą imbierą. Sudedame avieną ant daržovių, užpilame padažu ir pakaitiname 3-5 min.
Pekino aviena patiekiama su biriais virtais ryžiais. Skanaus.