Pekino aviena

pekino aviena
Mums reikės:
800 g minkštos avienos
2 paprikų (geltonos, raudonos)
1 svogūno
2 skiltelių česnako
150 ml jautienos sultinio
2 valg. š. sojų padažo
2 valg. š. sauso chereso
1 valg. š. krakmolo
1 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. sezamo aliejaus
3 valg. š. žemės riešutų (arachisų) sviesto
0,5 čili pipiro
šviežio imbiero (apie 3 cm)
Gaminame. Pekino aviena.
Avieną supjaustome juostelėmis ir sudedame į dubenį. Sojų padažą sumaišome su vienu šaukštu chereso, užpilame avienos juosteles, pamaišome ir paliekame 2 val. pastovėti. Svogūną, česnaką ir čili pipirą susmulkiname. Paprikas supjaustome juostelėmis. Į jautienos sultinį supilame likusį cheresą, balzaminį actą, sezamo aliejų, krakmolą, čili pipirus ir gerai išmaišome. Ant stiprios ugnies arachisų svieste greitai apkepiname avienos juosteles. Avieną sudedame į dubenį ir tame pačiame svieste 2-3 min. apkepiname paprikas, svogūną, česnaką ir sutarkuotą imbierą. Sudedame avieną ant daržovių, užpilame padažu ir pakaitiname 3-5 min. Pekino aviena patiekiama  su biriais virtais ryžiais. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas