Mums reikės:
✓
1,5 kg minkštos avienos
✓
50 g šviežio imbiero
✓
3 valg. šaukštų medaus
✓
12 kalendros lapų
✓
žiupsnelio cinamono, šafrano, druskos, pipirų
Gaminame.
Troškinta aviena.Avieną, moliūgo minkštimą supjaustome didesniais kubeliais. Svogūną smulkiai supjaustome, imbierą nuvalome ir sutarkuojame. Avienos gabaliukus, susmulkintus svogūnus, pusę kalendros lapų sudedame į troškintuvą, įpilame apie 100 ml vandens, sudedame medų, sviestą, imbierą, cinamoną, šafraną, įberiame druskos, pipirų, uždengiame ir ant mažos ugnies troškiname apie 1 val. Datules perskiriame per pusę ir išimame kauliukus. Datulių puseles, supjaustytą moliūgą, vynuoges sudedame į troškintuvą ir dar ant silpnos ugnies patroškiname apie 30 min. Baigus troškinti, troškintą avieną pabarstome kalendros lapeliais ir iškart patiekiame. Skanaus.
Eduardas
Man atrodo, kad sita recepta reikia patobulint. Reiketu deti bulviu, cesnaku. Datules ir vynuoges - ispudzio nepadare. Safrano skonio nepajutau, o kalendros jautesi labiausiai.