Mums reikės:
✓
1,5-1,7 kg ėriuko kojos
✓
6 skiltelių česnako
✓
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
1 valg. š. mairūno
✓
1 valg. š. čiobrelių
✓
10 vnt. juodųjų pipirų žirnelių
Gaminame.
Kepta ėriuko koja su česnakaisPipirai sugrūdami akmeninėje grūstuvėje. Sudedamas česnakas ir viskas ištrinama. Suberiami čiobreliai, mairūnas, supilamas aliejus, įberiama druskos ir gerai išmaišoma. Ėriuko koja nuplaunama, nusausinama ir iš visų pusių įtrinama paruošta prieskonių mase. Suvyniojama į foliją ir paliekama 1-2 val. pasimarinuoti. Pasimarinavusi ėriuko koja dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 2 val. Baigiant kepti folija nuimama, kad ėriuko koja gražiai apskrustų. Tokiu būdu paruošta ėriuko koja gaunasi sultinga ir aromatinga.
Kepta ėriuko koja su česnakais patiekiama su virtomis bulvemis ar grikiais. Skanaus.