Aviena su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis

aviena su perlinemis kruopomis ir darzovemis
Mums reikės:
500 g minkštos avienos
1,5 stiklinės perlinių kruopų
200 g įvairių šaldytų daržovių
1 svogūno
3-4 skiltelių česnako
1 arb. š. kmynų
1 arb. š. saldžios paprikos miltelių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame. Aviena su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis
Perlinės kruopos gerai perplaunamos, užpilamos šaltu vandeniu ir paliekamos per naktį. Nuplautos perlinės kruopos suberiamos į pasūdytą verdantį vandenį (4 stiklinės) ir išverdamos ant nestiprios ugnies. Supilamos į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų.

Aviena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama aliejuje 2-3 min. Suberiamas smulkiai supjaustytas svogūnas, česnakas, pabarstoma druska, pipirais ir pakepinama 2 min. Suberiami kmynai, paprikos milteliai, įpilama 2-3 stiklinės karšto vandens, uždengiama ir troškinama ant silpnos ugnies 1-1,5 val., kol aviena tampa minkšta ir skystis beveik visas išgaruoja.

Suberiamos šaldytos daržovės, gerai išmaišoma ir patroškinama dar 2-3 min. Sudedamos perlinės kruopos, išmaišoma, pagardinama druska ir uždengus ant silpnos ugnies dar patroškinama 3 min.  Aviena su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis labai skanu su pomidorais, raugintais ar marinuotais agurkais. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas