Mums reikės:
✓
1 raudonos paprikos
✓
1 geltonos paprikos
✓
1 mėlynojo svogūno
✓
200 g fetos sūrio
✓
150 g juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
Užpilui:
✓
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
✓
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
✓
raudonėlio, baziliko, druskos, pipirų
Gaminame.
Graikiškos salotosPomidorą supjaustome stambiais gabaliukais, agurkus perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais. Paprikas perpjauname per pusę, išvalome sėklas ir supjaustome šiaudeliais. Alyvuoges nuvarviname ir supjaustome žiedukais (galima ir pusiau). Keletą alyvuogių pasiliekame papuošimui. Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais, fetos sūrį nedideliais gabaliukais.
Užpilui alyvuogių aliejų sumaišome su citrinos sultimis, įberiame druskos, pipirų, raudonėlio, baziliko.
Visas daržoves dedame į salotinę, supilame užpilą ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus dedame fetos sūrį, suberiam likusias alyvuoges.
Graikiškos salotos paruoštos.Skanaus.