Mums reikės:
✓
2 - 3 nedidelių baklažanų
✓
300 - 400 g pomidorų
✓
250 - 300 g Mocarela sūrio
✓
2 valg. š. balzaminio acto
✓
alyvuogių aliejaus
✓
saujos šviežio baziliko lapelių
✓
druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminame.
Baklažanų, pomidorų salotos su Mocarela sūriuKepimo skarda išklojama folija ir patepama aliejumi. Baklažanai supjaustomi 0,5 cm storio griežinėliais ir sudedami į kepimo skardą. Baklažanai patepami alyvuogių aliejumi, pabarstomi druska, pipirais ir dedami į įkaitintą orkaitę. Kepami 200 laipsnių temperatūroje apie 15 - 20 min., kol tampa minkšti, auksinės spalvos. Iškepę baklažanai sudedami į lėkštę ir atvėsinami. Pomidorai, Mocarela sūris supjaustomi griežinėliais. Balzaminis actas sumaišomas su druska, pipirais ir 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Baklažanai, pomidorai, Mocarela sūris išdėliojami į lėkštes, apšlakstomi paruoštu užpilu ir apibarstomi smulkintais baziliko lapeliais.
Baklažanų, pomidorų salotos su Mocarela sūriu paruoštos. Skanaus.