Mums reikės:
✓
350 g šviežių arba šaldytų šparaginių pupelių
✓
240 g konservuotų raudonųjų pupelių
✓
0,5 geltonos paprikos
Užpilui:
✓
4 valg. š. aliejaus
✓
0,5 arb. š. cukraus
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Šparaginių pupelių salotosŠparaginės pupelės sudedamos į pasūdytą vandenį ir paverdamos apie 5 min. Nuvarvinamos ir atvėsinamos. Paprika supjaustoma nedideliais gabaliukais, svogūnas susmulkinamas. Aliejus sumaišomas su actu, cukrumi, druska, pipirais ir gerai išmaišoma. Šparaginės pupelės sumaišomos su konservuotomis pupelėmis, paprika, svogūnais, užpilama paruoštu užpilu ir išmaišoma.
Šparaginių pupelių salotos paruoštos. Skanaus.