Mums reikės:
✓
500 g minkštos kiaulienos
✓
2 paprikų (žalios ir raudonos)
✓
100 g konservuotų ananasų
✓
1 skiltelės česnako
✓
2 valg. š. krakmolo
✓
3 valg. š. sojų padažo
✓
1 valg. š. pomidorų pastos
✓
50 ml ananasų sulčių
✓
0,5 arb. š. cukraus
✓
1 arb. š. druskos
✓
aliejaus, maltų pipirų
Gaminame.
Kiauliena kinietiškai Kiauliena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma juostelėmis. Į sojų padažą suberiama druska, cukrus ir išmaišoma. Sudedamos kiaulienos juostelės, pamaišoma ir paliekama 1 val. pasimarinuoti. Po valandos kiaulienos juostelės sudedamos ant servetelės, kad susigertų nereikalingi marinato likučiai (tai reikalinga tam, kad nepriliptų per daug krakmolo). Kiekviena kiaulienos juostelė apvoliojama krakmole. Keptuvėje įkaitinamas aliejus ir ant stiprios ugnies mėsos juostelės apkepinamos apie 5 min. Iškepusios kiaulienos juostelės sudedamos į dubenį ir uždengiamos. Paprikos nuplaunamos, išvalomos sėklos ir supjaustomos juostelėmis. Ananasai supjaustomi gabaliukais. Paprikų juostelės ir ananasų gabaliukai pakepinami nedideliame kiekyje aliejaus apie 3 min. Tada sudedama pomidorų pasta, supilamos ananasų sultys, išspaudžiamas česnakas, įberiama druskos, pipirų ir pakaitinama. Sudedamos kiaulienos juostelės ir viskas kartu pakaitinama apie 1 min.
Kiauliena kinietiškai patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.