Mums reikės:
✓
900 g kiaulienos faršo
✓
2 valg. šaukštų džiūvėsėlių
✓
1 valg. šaukšto grietinės
✓
aliejaus, maltos mėsos prieskonių, druskos, pipirų
Įdarui:
✓
2 kietai virtų kiaušinių
✓
70 g fermentinio sūrio
✓
1 valg. šaukšto susmulkintų petražolių
✓
1 valg. šaukšto sviesto
Gaminame.
Kotletai su įdaruĮ kiaulienos faršą įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, įdedame grietinės, druskos pipirų, prieskonių ir viską gerai išminkome.
Paruoštą faršą padalijame į 12-14 vienodų gabaliukų.
Pasiruošiame įdarą kotletams: kiaušinius supjaustome kubeliais, sūrį supjaustome šiaudeliais, obuolį nulupame, supjaustome šiaudeliais, įdedame suminkštintą sviestą, suberiame petražoles ir gerai išmaišome.
Iš faršo darome paplotėlius, į jų vidų dedame įdaro ir formuojame kotletus.
Kepuvėje įkaitiname aliejų, dedame įdarytus kotletus ir apkepame iš visų pusių.
Padažas kotletams:1 nedidelio svogūno
1 morkos
6-8 nedidelių pievagrybių
100 ml sultinio
1 valg. šaukšto pamidorų padažo
1 valg. šaukšto grietinės
petražolių
Svogūną supjaustome kubeliais, morkas plonais griežinėliais, pievagrybius – juostelėmis ir viską apkepiname.
Įpilame sultinio, sudedame apkepintus kotletus su įdaru ir kelias minutes ant silpnos ugnies patroškiname. Baigiant troškinti, įdedame grietinės, pomidorų padažo, jei reikia pasūdome, papipiriname. Patiekiant į stalą, kotletus su įdaru užpilame padažu ir pabarstome petražolių lapeliais.
Kotletai su įdaru skanu su virtomis bulvėmis, bulvių koše. Skanaus.