Mums reikės:
✓
800 g kiaulienos išpjovos
✓
400 g pievagrybių
✓
450 ml sauso raudono vyno
✓
1 didelio svogūno
✓
3-4 skiltelių česnako
✓
2 valg. š. pomidorų pastos
✓
žiupsnelio čiobrelių
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų, petražolių
Gaminame.
Kiaulienos ragu su grybaisKiaulieną nuplauname, nusausiname, supjaustome 3x4 cm dydžio gabalėliais ir apkepiname aliejuje (nedideliais kiekiais), kol susiformuoja traški plutelė.
Apkepintus kiaulienos gabaliukus sudedame į gilesnę keptuvę - troškintuvą arba puodą. Česnaką susmulkiname, morkas, svogūną supjaustome kubeliais ir viską 3-4 min. apkepiname keptuvėje, kur kepė kiaulienos gabaliukai.
Tada suberiame miltus ir maišant dar pakepiname 1 min., vėliau sudedame pomidorų pastą ir vėl pakepiname minutėlę.
Supilame vyną, įdedame lauro lapelius, druską, pipirus, čiobrelius ir viską patroškiname apie 5 min.
Padažą supilame ant kiaulienos gabaliukų, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie valandą, kol mėsa tampa minkšta. Kol mėsa troškinasi, pievagrybius švariai nuplauname, supjaustome į keturias dalis ir apkepiname aliejuje, kol skystis išgaruoja.
Pabarstome druska, pipirais. Baigiant troškinti kiaulienos ragu suberiame pievagrybius.
Kiaulienos ragu su grybais pabarstome smulkintomis petražolėmis ir patiekiame. Skanaus.