Mums reikės:
✓
1 kg kiaulienos šonkaulių
✓
4 valg. šaukštų aliejaus
✓
1 valg. šaukšto medaus
✓
1 arb. šaukštelio garstyčių
✓
3 valg. šaukštų sojų padažo
✓
1 valg. šaukšto pomidorų padažo
✓
2 valg. šaukštų apelsinų marmelado
✓
2 skiltelių česnako
✓
druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminame.
Kepti šonkauliai pikantiškame marinateKiaulienos šonkaulius nuplauname, nusausiname ir supjaustome po 1-2 šonkaulius. Česnako skilteles susmulkiname, medų truputį pašildome, kad būtų skystas. Visus marinato ingredientus sudedame ir gerai išmaišome. Į negilų indą sudedame kiaulienos šonkaulius, užpilame marinatu ir dedame į šaldytuvą, ne mažiau kaip 6 val. pasimarinuoti. Šonkauliai kaskart pavartomi, kad geriau pasisavintų marinatą. Pamarinuotus šonkaulius išimame iš marinato, sudedame į kepimo skardą ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val., keletą kartų šonkauliai patepami marinatu.
Kepti šonkauliai pikantiškame padaže patiekiami su virtomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis. Gero apetito.