Kepti šonkauliai pikantiškame marinate

kepti sonkauliai pikantiskame marinate
Mums reikės:
1 kg kiaulienos šonkaulių
4 valg. šaukštų aliejaus
1 valg. šaukšto medaus
1 arb. šaukštelio garstyčių
3 valg. šaukštų sojų padažo
1 valg. šaukšto pomidorų padažo
2 valg. šaukštų apelsinų marmelado
2 skiltelių česnako
druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminame. Kepti šonkauliai pikantiškame marinate
Kiaulienos šonkaulius nuplauname, nusausiname ir supjaustome po 1-2 šonkaulius. Česnako skilteles susmulkiname, medų truputį pašildome, kad būtų skystas. Visus marinato ingredientus sudedame ir gerai išmaišome. Į negilų indą sudedame kiaulienos šonkaulius, užpilame marinatu ir dedame į šaldytuvą, ne mažiau kaip 6 val. pasimarinuoti. Šonkauliai kaskart pavartomi, kad geriau pasisavintų marinatą. Pamarinuotus šonkaulius išimame iš marinato, sudedame į kepimo skardą ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val., keletą kartų šonkauliai patepami marinatu. Kepti šonkauliai pikantiškame padaže patiekiami su virtomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis. Gero apetito.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas