Mums reikės:
✓
500 g kiaulienos faršo
✓
300 g jautienos faršo
✓
2 valg. š.Dižono garstyčių
✓
3 valg. š. džiūvėsėlių
✓
4 valg. š. tiršto kečupo
✓
druskos, maltų pipirų
Įdarui:
✓
60 ml grietinėlės
✓
druskos, maltų pipirų
Gaminame.
Mėsos vyniotinis su bulvių įdaruBulvės nuvalomos ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Vanduo, kuriame virę bulvės, nupilamas. Į bulves įdedama sviesto, įpilama grietinėlės, įberiama pipirų ir gerai sutrinama.
Į faršą įmušamas kiaušinis, suberiami džiūvėsėliai, sudedamos garstyčios, 2 valg. šaukštai kečupo, smulkiai supjaustytas svogūnas, druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma.
Ant folijos arba maistinės plėvelės suformuojamas faršo stačiakampis (faršo sluoksnis turi būti pakankamai storas). Ant faršo vidurio paskleidžiamas bulvių įdaras.
Mėsos vyniotinis suvyniojamas ir dedamas į kepimo skardą siūle žemyn. Kepama 190 laipsnių temperatūroje 30 min., tada vyniotinio viršus aptepamas likusiu kečupu ir kepamas dar apie 20 min. Iškepęs
mėsos vyniotinis su bulvių įdaru kelias minutes paliekamas pastovėti, po to supjaustomas riekelėmis ir patiekiamas su daržovių salotomis. Skanaus.