Mums reikės:
✓
500 g kiaulienos sprandinės arba kumpio
✓
1 valg. šaukšto garstyčių
✓
2 valg. šaukštų majonezo
✓
druskos, maltų pipirų, baziliko, petražolių, svogūno laiškų
Gaminame.
Sluoksniuota kiauliena su daržovėmisMėsą supjaustome 1- 1,5 cm storio griežinėliais, truputį pamušame mėsos muštuku, apibarstome druska, pipirais, patepame garstyčiomis ir paliekame 1-2 val. marinuotis. Bulves, svogūną nulupame, svogūną supjaustome pusžiedžiais, bulves nestorais griežinėliais. Nuvalytas morkas sutarkuojame stambia tarka, dedame majonezą ir išmaišome. Papriką supjaustome juostelėmis. Baklažaną perpjauname išilgai į keturias dalis, pabarstome druska ir paliekame kelioms minutėms. Vėliau baklažaną nuplauname po šaltu vandeniu ir supjaustome gabaliukais. Cukiniją supjaustome griežinėliais arba gabaliukais kaip baklažaną.
Į kepimo formą dedame pirmą sluoksnį svogūnų, po to išklojame mėsos griežinėlius.
Sudedame bulves.
Dedame morkų sluoksnį.
Ant viršaus dedame paprikos juosteles, cukinijos, baklažano gabaliukus, pabarstome druska, pipirais, baziliku.
Uždengiame folija ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Sluoksniuotą kiaulieną su daržovėmis kepame 250 laipsnių temperatūroje apie 90 min., praėjus 1 val. nuo kepimo pradžios foliją nuimame (jeigu susidarė daug skysčio, nupilame) ir baigiame kepti.
Mėsa gaunasi ypatingai minkšta ir sultinga. Patiekiant, pabarstome smulkintomis petražolėmis, svogūnų laiškais. Gero apetito.