Troškinti kiaulienos šonkauliukai

troskinti kiaulienos sonkauliukai
Mums reikės:
1,5 kg kiaulienos šonkaulių
250 ml sauso balto vyno
50 g sviesto
2 morkų
1 poro
1 svogūno
2 salierų stiebų
1 valg. š.miltų
druskos
šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
Gaminame. Troškinti kiaulienos šonkauliukai
Kiaulienos šonkauliukai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi po 1-2 šonkaulius. Kiaulienos šonkauliukai apibarstomi druska, pipirais ir paliekami 30 min. Morkos, salierų stiebai, poras supjaustomi didesniais kubeliais.

Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, sudedami kiaulienos šonkauliukai ir apkepinami iš visų pusių, kol gražiai apskrunda. Apkepinti šonkauliukai sudedami į dubenį. Į keptuvę sudedamos daržovės, kur kepė šonkauliukai ir pakepinamos 3-4 min. Supilamas vynas, užvirinama ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Sudedami šonkauliukai, įpilama karšto vandens, kad apsemtų ir troškinama ant nestiprios ugnies 1-1,5 val., kol šonkauliukai tampa minkšti. Svogūnas supjaustomas pusžiedžiais ir apkepinamas svieste kitoje keptuveje iki auksinės spalvos. Maišant, suberiami miltai ir pakepinami 1 min. Kiaulienos šonkauliukai sudedami į gilų dubenį ir uždengiami. Keptuvėje likęs skystis su daržovėmis pakaitinamas ant stiprios ugnies 3-5 min., sudedami apkepinti svogūnai su miltais ir maišant dar pakaitinama 3-5 min. Padažas užpilamas ant šonkauliukų. Troškinti kiaulienos šonkauliukai patiekiami su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas