Mums reikės:
✓
600 g lašišos arba upėtakio filė
✓
300 g makaronų (kaspinėlių)
✓
200 ml grietinėlės
✓
alyvuogių aliejaus
✓
žiupsnelio džiovintų bazilikų, raudonėlių
✓
petražolių, krapų
Gaminame.
Makaronai su lašiša grietinėlės padažeLašiša supjaustoma nedideliais gabaliukais ir pakepinama alyvuogių aliejuje 5 – 7 min. Pabarstoma druska, pipirais, bazilikais bei raudonėliais.
Supilama grietinėlė ir kaitinama ant nestiprios ugnies, kol sutirštėja.
Makaronai (kaspinėliai) išverdami pasūdytame vandenyje, supilami į kiaurasamtį ir nuvarvinami. Išdėliojami į lėkštes ir užpilami grietinėlės padažu su lašiša.
Makaronai su lašiša greitinėlės padaže pabarstomi smulkintais krapais, petražolėmis ir patiekiami. Skanaus.