Pomidorai sudedami į dubenį, užpilami verdančiu vandeniu ir palaikomi 1-2 min. Pomidorai išimami iš dubens, truputį atvėsinami, perpjaunami pusiau ir pertrinami per sietelį. Gaunama maždaug 500 ml pomidorų sulčių, kurios sumaišomos su 100 ml vandens. Vietoj šviežių pomidorų galima naudoti konservuotus savo sultyse pomidorus.
Makaronai sudedami į sviestu išteptą kepimo formą, pabarstoma pipirais ir užpilama gautomis pomidorų sultimis. Sviestas supjaustomas gabaliukais ir išdėliojamas ant makaronų. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220 laipsnių temperatūroje 20 min. Išimama iš orkaitės, pabarstoma džiūvėsėliais, tarkuotu sūriu ir dedama atgal į orkaitę. Kepama 5-7 min., kol sūris gražiai pagelsta. Užkepti makaronai patiekiami su daržovių salotomis. Skanaus.