Mums reikės:
✓
4 vidutinio dydžio bulvių
✓
150 g šaldytų šparaginių pupelių
✓
200 g konservuotų baltų pupelių
✓
4-5 plonų juostelių rūkytos šoninės
✓
1 mažo raudonojo svogūno
✓
0,5 arb. š. garstyčių
✓
2 valg. š. balzaminio acto
✓
3 valg. š. aliejaus
✓
petražolių, svogūnų laiškų
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Bulvių salotos su pupelėmis ir rūkyta šonineBulvės švariai nuplaunamos ir išverdamos su lupenomis. Atvėsusios bulvės nulupamos ir supjaustomos į 6-8 dalis (didesniai gabaliukais). Šparaginės pupelės paverdamos 5-7 min. pasūdytame vandenyje, perliejamos šaltu vandeniu ir atvėsinamos. Konservuotos pupelės supilamos į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų skystis.
Sultinys užvirinamas, suberiamas smulkiai supjaustytas svogūnas, įdedama garstyčių, išmaišoma ir nuimama nuo ugnies. Supilamas balzaminis actas, aliejus, įberiama druskos, pipirų ir išplakama su šakute ar šluotele. Karštas užpilas užpilamas ant bulvių, šparaginių ir konservuotų pupelių. Pomidorai supjaustomi skiltelėmis, svogūnų laiškai žiedeliais ir sumaišomi su bulvėmis ir pupelėmis. Rūkyta šoninė apkepinama sausoje keptuvėje iki traškios plutelės ir išdėliojama ant paruoštų salotų.
Bulvių salotos su pupelėmis ir rūkyta šonine pabarstomos smulkintomis petražolėmis ir patiekiamos. Skanaus.