Bulvių salotos su pupelėmis ir rūkyta šonine

bulviu salotos su pupelemis ir rukyta sonine
Mums reikės:
4 vidutinio dydžio bulvių
150 g šaldytų šparaginių pupelių
200 g konservuotų baltų pupelių
2 pomidorų
4-5 plonų juostelių rūkytos šoninės
1 mažo raudonojo svogūno
100 ml sultinio
0,5 arb. š. garstyčių
2 valg. š. balzaminio acto
3 valg. š. aliejaus
petražolių, svogūnų laiškų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame. Bulvių salotos su pupelėmis ir rūkyta šonine
Bulvės švariai nuplaunamos ir išverdamos su lupenomis. Atvėsusios bulvės nulupamos ir supjaustomos į 6-8 dalis (didesniai gabaliukais). Šparaginės pupelės paverdamos 5-7 min. pasūdytame vandenyje, perliejamos šaltu vandeniu ir atvėsinamos. Konservuotos pupelės supilamos į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų skystis.
Sultinys užvirinamas, suberiamas smulkiai supjaustytas svogūnas, įdedama garstyčių, išmaišoma ir nuimama nuo ugnies. Supilamas balzaminis actas, aliejus, įberiama druskos, pipirų ir išplakama su šakute ar šluotele. Karštas užpilas užpilamas ant bulvių, šparaginių ir konservuotų pupelių. Pomidorai supjaustomi skiltelėmis, svogūnų laiškai žiedeliais ir sumaišomi su bulvėmis ir pupelėmis. Rūkyta šoninė apkepinama sausoje keptuvėje iki traškios plutelės ir išdėliojama ant paruoštų salotų. Bulvių salotos su pupelėmis ir rūkyta šonine pabarstomos smulkintomis petražolėmis ir patiekiamos. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas