Mums reikės:
Picos paplotėliams:
✓
20 g šviežių mielių (sausų ~7g)
✓
3 valg. š. aliejaus
✓
0,5 arb. š. cukraus
✓
0,5 arb. š. druskos
Picos įdarui:
✓
200 g Mocarela sūrio
✓
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
šviežių baziliko lapelių, druskos
Gaminame.
Pica Margarita. Itališkos picos receptas.Miltus sumaišome su druska. Šiltame vandenyje ištirpiname mieles ir cukrų. Viską sumaišome, išminkome mielinę tešlą ir paliekame 2 val. šiltai, kad pakiltų. Picos tešla turi nelipti prie rankų. Tešlą padaliname į dvi dalis ir plonai iškočiojame arba suformuojame rankomis apskritus picos paplotėlius. Picos paplotėlius perkeliame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Picos paplotėlius patepame alyvuogių aliejumi, išdėliojame plonai supjaustytus pomidorų griežinėlius, pabarstome druska, sudedame Mocarela sūrio riekeles.
Pica Margarita dedama į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama 15-20 min. Iškepusi
pica Margarita apšlakstoma likusiu alyvuogių aliejumi, papuošiama baziliko lapeliais ir patiekiama. Skanaus.