Mums reikės:
Picos pagrindui:
✓
30 ml alyvuogių aliejaus
✓
0,5 arb. š. druskos
Picos įdarui:
✓
150 g rūkyto kumpio
✓
1 raudono svogūno
✓
150 g Mocarela sūrio
✓
20 ml. alyvuogių aliejaus
✓
3 valg. š. pomidorų padažo
✓
žiupsnelio baziliko
Gaminame.
Pica su kumpiuĮ miltus suberiame sausas mieles, druską ir išmaišome. Pamažu pilame šiltą vandenį sumaišytą su alyvuogių aliejumi ir užminkome mielinę tešlą. Picos tešla turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Tešlą 1-2 val. paliekame šiltai, kad pakiltų. Stalo paviršių pabarstome miltais ir iškočiojame 3-5 mm storio "blyną". Picos pagrindą perkeliame į kepimo skardą, ištepame alyvuogių aliejumi ir pomidorų padažu. Išdėliojame žiedais supjaustytą svogūną.
Ant picos viršaus sudėliojame juostelėmis pjaustytą kumpį, Mocarela sūrį.
Picą su kumpiu dedame į įkaitintą orkaitę (ne žemesnę nei vidurinė lentyna) ir kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. kol apkepa kumpis ir picos kraštai gražiai apskrunda.
Pica su kumpiu pabarstoma baziliku ir patiekiama. Skanaus.