Mums reikės:
Picos pagrindui:
✓
350 - 400 g miltų
✓
50 ml alyvuogių aliejaus
✓
ketvirtis arb. š. druskos
Picos įdarui:
✓
20 vnt. karališkų krevečių
✓
150 ml pomidorų padažo
✓
150 g Mocarela sūrio
Gaminame.
Pica su krevetėmisMiltai sumaišomi su mielėmis ir druska. Šiltas vanduo sumaišomas su alyvuogių aliejumi ir pamažu pilamas į miltus. Užminkoma mielinė tešla ir paliekama šiltoje vietoje 40-50 min., kad pakiltų. Kada tešla pakyla (padidėja du kartus), dar kartą užminkoma ir paliekama vėl pakilti. Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,5 - 1 cm storio picos pagrindas (priklausomo nuo pageidaujamo picos storio). Picos pagrindas perkeliamas į kepimo skardą ir ištepamas pomidorų padažu. Išdėliojami Mocarela sūrio griežinėliai, karališkos krevetės ir kaparėliai. Pica dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220 – 250 laipsnių temperatūroje apie 15 – 20 min.
Pica su krevetėmis paruošta. Skanaus.