Mums reikės:
Picos paplotėliui:
✓
200 ml šilto vandens
✓
0,5 arb. š. sausų mielių
✓
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
✓
0,5 arb. š. druskos
✓
žiupsnelio cukraus
Picos įdarui:
✓
150 g vištienos faršo
✓
100 g pievagrybių
✓
150 g fermentinio sūrio
✓
3-4 valg. š. pomidorų padažo
✓
1-2 arb. š. alyvuogių aliejaus
Gaminame.
Pica su vištiena ir grybais Į persijotus miltus suberiamos sausos mielės, druska, cukrus ir išmaišoma. Pamažu supilamas šiltas vanduo sumaišytas su alyvuogių aliejumi. Užminkoma elastinga mielinė picos tešla. Tešla įdedama į aliejumi išteptą dubenį ir paliekama šiltai 45-50 min. pakilti.
Vištienos faršas pagardinamas druska, pipirais. Pievagrybiai švariai nuplaunami ir supjaustomi riekelėmis, pomidorai - griežinėliais. Sūris sutarkuojamas.
Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas maždaug 0,5 cm storio picos paplotėlis. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir išteptą aliejumi, perkeliamas picos paplotėlis.
Picos paplotėlis patepamas alyvuogių aliejumi ir pomidorų padažu. Išdėliojamas vištienos faršas, ant jo sudedamos pievagrybių riekelės ir pomidorų griežinėliai. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220 laipsnių temperatūroje apie 5-7 min.
Vėliau pabarstoma tarkuotu sūriu ir dar kepama 15 min.
Pica su vištiena ir grybais paruošta. Skanaus.