Mums reikės:
Picos pagrindui:
✓
30 ml alyvuogių aliejaus
✓
0,5 arb. š. druskos
Picos įdarui:
✓
100 g pievagrybių
✓
200 g ožkos sūrio
✓
50 g Parmezano sūrio
✓
20 ml alyvuogių aliejaus
✓
3 valg. š. pomidorų padažo
✓
20 g baziliko lapelių
Gaminame.
Pica su grybais ir ožkos sūriuĮ persijotus miltus suberiame sausas mieles, druską ir išmaišome. Pamažu pilame šiltą vandenį sumaišytą su alyvuogių aliejumi ir užminkome mielinę tešlą. Picos tešla turi būti elastinga ir nelipti prie rankų.
Tešlą 1-2 val. paliekame šiltai, kad pakiltų. Stalo paviršių pabarstome miltais ir iškočiojame 0,5 cm storio apskritimą.
Picos pagrindą perkeliame į kepimo skardą, ištepame alyvuogių aliejumi ir pomidorų padažu. Picą pabarstome tarkuotu parmezano sūriu ir sudėliojame riekelėmis supjaustytus pievagrybius.
Ant picos viršaus išdėliojame ožkos sūrio griežinėlius ir pabarstome smulkintais baziliko lapeliais.
Pica su grybais ir ožkos sūriu dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 220 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Skanaus.