Mums reikės:
✓
6 didelių arba 8 mažesnių tortilijų paplotėlių
✓
500 g kiaulienos ar jautienos faršo
✓
250 g pievagrybių
✓
1 indelio konservuotų pupelių
✓
1 didelio svogūno
✓
0,5 raudonos paprikos
✓
0,5 geltonos paprikos
✓
3-4 skiltelių česnako
✓
2-3 valg. š. pomidorų padažo, druskos, maltų juodųjų pipirų, maltų čili pipirų, svogūnų laiškų
Gaminame.
Tortilijos su faršuMorka nuvaloma, supjaustoma plonais šiaudeliais arba sutarkuojama stambia trintuve. Pievagrybiai švariai nuplaunami ir supjaustomi juostelėmis. Svogūnas supjaustomas pusžiedžiais, paprika - šiaudeliais.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinamas faršas. Pabarstoma druska, pipirais. Suberiamas susmulkintas česnakas ir pakepinama 1-2 min. Sudedami svogūnai, morkos, paprikos, pievagrybiai ir pakepinama dar kelias minutes. Sudedamas pomidorų padažas, suberiamos konservuotos pupelės, gerai išmaišoma ir uždengus patroškinama pora minučių. Pagardinama maltais čili pipirais, susmulkintais svogūnų laiškais.
Tortilijų paplotėliai įvyniojami į foliją ir kelias minutes pašildomi įkaitintoje orkaitėje (galima pašildyti ir sausoje keptuvėje, bet tik keletą sekundžių, svarbu tortilijų paplotėlių neperkaitinti). Ant kiekvieno pašildyto
tortilijos paplotėlio dedama paruošto įdaro ir suvyniojama.
Tortilijos su faršu sudedamos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepamos 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min.
Tortilijos paruoštos. Skanaus.