Mums reikės:
✓
2-3 valg. šaukštų aliejaus
Gaminame.
Kepenėlių pašteto vyniotinisKepenėles nuplauname, nupjaustome plėves ir supjaustome gabaliukais. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname, sudedame kepenėles ir apkepiname. Pabarstome druska, pipirais, įpilame truputį vandens, įdedame lauro lapelius ir patroškiname. Svogūnus supjaustome ir pakepiname aliejuje, kol pasidaro auksinės spalvos. Atvėsusias kepenėles ir svogūnus permalame mėsmale. Į kepenėlių masę supilame grietinėlę, gerai išmaišome ir dar kartą permalame mėsmale. Įdedame 100 g minkšto sviesto ir viską išplakame mikseriu. Gautą masę išklojame ant maistinės plėvelės 0,5 – 1 cm storio sluoksniu ir dedame į šaldytuvą 30 - 40 min. Į likusį sviestą įberiame truputį druskos, pipirų ir sumaišome su smulkintomis petražolėmis. Ant kepenėlių sluoksnio užtepame sviesto sluoksnį, atsargiai suvyniojame vyniotinį ir dedame į šaldytuvą, kad sukietėtų.
Kepenėlių pašteto vyniotinis supjaustomas riekelėmis ir patiekiamas kaip šaltas užkandis. Skanaus.