Mums reikės:
✓
1 kg kiaulės kojos
✓
300 g liesos kiaulienos
✓
1 morkos arba gabalėlio saliero
✓
2 vnt. lauro lapų
✓
druskos, juodųjų pipirų grūdelių
Gaminame.
Kiaulienos šaltienaMėsą švariai nuplauname, sudedame į šaltą vandenį, kai užverda nugraibome putas, sudedame prieskonines daržoves, druską, pipirus ir verdame ant silpnos ugnies 3-4 val. Išvirusią mėsą išimame iš sultinio, supjaustome gabaliukais, sultinį perkošiame. Ant dubenio dugno dedame virtos morkos griežinėlius, petražoles, sudedame mėsą ir užpilame sultiniu. Pravėsusi šaltiena dedama į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų. Sustingusi šaltiena išverčiama į lėkštę ir papuošiama petražolės šakele.
Kiaulienos šaltiena paruošta. Prie šaltienos tinka krienai, majonezas. Skanaus.