Mums reikės:
✓
2 virtų burokėlių
✓
400 g vištienos kepenėlių
✓
1 valg. š. aliejaus
✓
1 valg. š. citrinos sulčių
Gaminame.
Kepenėlių ir burokėlių užkandėlėVirtus burokėlius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Vištienos kepenėles nuplauname, nusausiname ir pabarstome druska. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname ir iškepame vištienos kepenėles, nuolat pamaišant. Avokadą nulupame, perpjauname pusiau, išimame kauliuką, supjaustome skiltelėmis ir apšlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Salotų lapus nuplauname, nusausiname, suplėšome rankomis ir sudedame į lėkštę. Ant viršaus sudedame burokėlių, avokadų skilteles ir vištienos kepenėles.
Užkandėlės užpilui:
1 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. garstyčių grūdelių
1 arb. š. stambiai sumaltų kalendros sėklų
1 nedidelės citrinos sulčių
1 arb. š. medaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Užpilui visi ingredientai gerai išmaišomi.
Kepenėlių ir burokėlių užkandėlė užpilama užpilu ir patiekiama. Skanaus.