Mums reikės:
✓
250 g kiaulienos faršo
✓
250 g jautienos faršo
✓
1 rauginto agurko
✓
1 arb. šaukštelių šafrano
✓
1 arb. šaukštelių raudonėlio (oregano)
✓
1 trynio (aptepimui)
✓
pundelio šviežių krapų
✓
pundelio šviežios kalendros
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Mėsos vyniotinis su kiaušiniaisKeturi kiaušiniai išverdami kietai, ataušinami ir nulupami. Švieži krapai, kalendra susmulkinami. Raugintas agurkas, morka supjaustomi mažais kubeliais arba plonais šiaudeliais. Kiaulienos ir jautienos faršas sudedami į dubenį, suberiami susmulkinti žalumynai, agurkas, morka, įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų, šafrano, raudonėlio ir viskas gerai išmaišoma. Ant maistinės plėvelės paskleidžiamas faršas ir iš jo suformuojamas stačiakampis. Ant faršo viena eile išdėliojami virti kiaušiniai. Plėvelės pagalba suvyniojamas vyniotinis taip, kad kiaušiniai būtų vyniotinio viduryje. Mėsos vyniotinis dedamas į kepimo skardą (kad siūlė būtų apačioje) ir aptepamas išplaktu kiaušinio tryniu. Dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val.
Mėsos vyniotinis su kiaušiniais atvėsinamas, supjaustomas griežinėliais ir patiekiamas kaip šaltas užkandis. Skanaus.