Mums reikės:
✓
1 kg kiaulienos faršo
✓
2 valg. šaukštų džiuvėsėlių
✓
2 valg. šaukštų manų kruopų
✓
2 valg. šaukštų grietinės
✓
saujos džiovintų slyvų (be kauliukų)
✓
saujos džiovintų abrikosų
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Netikras zuikis su džiovintais vaisiaisĮ faršą, skirtą zuikiui, įmušame kiaušinius, suberiame džiūvėsėlius, manų kruopas, įdedame grietinės, druskos, pipirų ir viską
gerai išminkome. Džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 10 min.
Iš paruošto faršo suformuojame netikrą zuikį, išilgai zuikio padarome griovelį, į kurį išdėliojame nusausintus džiovintus vaisius.
Viską gražiai užspaudžiame faršu ir suformuojame norimos formos netikrą kiaulienos faršo zuikį. Galima netikro zuikio viršų aptepti išplaktu kiaušinio tryniu, tada
kiaulienos faršo netikras zuikis gražiau apkepa. Dedame į kepimo skardą ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie valandą.
Netikras zuikis gali būti patiektas kaip karštas patiekalas su bulvėmis ir daržovėmis ir kaip puikus šaltas užkandis. Skanaus.
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su
svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos
nevalgydavo.
kepiau
kepiau- be vaisiu- gal visa esme vaisiuose? dejau kupinus saukstus 2 manu, 2 dziuveseliu, 2 didelius plaktus kiausinius 2 grietines- 200C beveik 45min... labai jauciasi kad yra daug priemaisu (manai dziuvesiai) riebaliukai visi istekejo, gavosi sausi- gal vaisiai dregme padaro?nezinau- vyras sake - nedaryk daugiau...