Mums reikės:
✓
600-800 g jautienos liežuvio
✓
3 skiltelių česnako
Gaminame.
Virtas jautienos liežuvisČesnakų skilteles nulupame ir susmulkiname. Jautienos liežuvį nuplauname, įtriname druskos, pipirų, česnakų mišiniu ir 12 val. dedame į šaldytuvą. Vėliau į puodą įpilame vandens, sudedame nuvalytas daržoves ir jautienos liežuvį verdame daržovių sultinyje 1,5-2 val., kol suminkštėja. Išvirusį liežuvį išgriebiame, panardiname į šaltą vandenį ir nulupame. Patiekiant, jautienos liežuvį supjaustome plonomis riekelėmis. Virtas jautienos liežuvis gali būti patiekiamas kaip šaltas užkandis ir kaip karštas patiekalas su virtomis bulvėmis.
Virtas jautienos liežuvis skanu su krienų ir majonezo padažu. Skanaus.