Mums reikės:
Pagrindui:
✓
200 g juodojo šokolado
✓
100 ml grietinėlės 35 proc.
✓
0,5 ind. kondensuoto pieno Rududu
Kremui:
✓
500 ml grietinėlės 35 proc.
✓
1 pakelio Dr. Oetker grietinėlės standiklio
✓
2 valg. š. kondensuoto pieno Rududu
✓
citrinos sulčių pagal skonį
Gaminame.
Tortas "Tinginys"Sausainiai sulaužomi gabaliukais. Į puodą suberiamas sulaužytas šokoladas, sudedamas sviestas, kondensuotas pienas Rududu, supilama grietinėlė ir ant silpnos ugnies, nuolat maišant, pakaitinama iki vientisos masės. Nuimama nuo ugnies ir paliekama kelias minutes pravėsti. Suberiami sausainių gabaliukai ir gerai išmaišoma. Gauta masė sukrečiama į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (22 -24 cm skersmens) ir gražiai išlyginama.
Kremui: grietinėlė su grietinėlės standikliu išplakama iki standumo. Baigiant plakti sudedamas kondensuotas pienas Rududu, pagal skonį įspaudžiama citrinos sulčių.
Gautas kremas sudedamas ant paruošto torto pagrindo, tolygiai paskleidžiama, išlyginama ir dedama į šaldytuvo kamerą 1 val.
Glazūrai:
150 g juodojo šokolado
150 ml grietinėlės 35 proc.
50 g sviesto
Juodojo šokolado gabaliukai, sviestas, grietinėlė sudedami į puodą ir pakaitinama ant silnos ugnies iki vientisos masės. Nuimama nuo ugnies ir paliekama pravėsti.
Torto "Tinginys" viršus padengiamas šokoladine glazūra ir padedamas į šaldytuvą, kad glazūra sustingtų. Tortą papuoštį galima kondensuoto pieno Rududu juostelėmis, konditerinio švirkšto pagalba.
Tortas "Tinginys" - puikus sausainių, šokolado ir kondensuoto pieno tortas, kurio nereikia kepti. Tortas "Tinginys" yra labai lengvai ir greitai pagaminamas. Skanaus.
Justina
Gyvenu uzsienyje, todel kai kuriuos produktus teko keisti ir naudoti ne lietuviskus.Vietoj Rududu, dejau karamelini piena, o vieto grietineles standiklio, tiesiog naudojau zelatina. Pavyko puikiai, labai skanus ir ragavusieji gyre. Nutariau vel susirasti recepta ir Kaledoms draugus pradziuginti siuo skanestu!! Aciu uz receptuka.