Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais

grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Mums reikės:
300 g biskvito
500 g grietinės 30 proc.
200-230 g cukraus
3 valg. š. želatino
braškių, vynuogių, serbentų, mėlynių, kivi, bananas ir kt.
Gaminame. Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais
Želatinas užpilamas 100 ml vandens ir paliekamas 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kol ištirpsta. Grietinė išplakama su cukrumi. Nuolat maišant, plona srovele supilamas ištirpintas želatinas ir gerai išmaišoma. Biskvitas supjaustomas nedideliais gabaliukais.

Gilesnis dubuo išklojamas maistine plėvele. Ant dugno priberiama įvairių uogų, išdėliojamas sluoksnis biskvito gabaliukų ir užpilama grietinės-želatino mase, kad lengvai apsemtų. Toliau vėl dedamas uogų, susmulkintų vaisių sluoksnis ir biskvito gabaliukų sluoksnis. Viskas užpilama grietinės-želatino mase. Dedama į šaldytuvą 2-3 val., kol gerai sustingsta.

Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais atsargiai išverčiamas ant lėkštės ir papuošiamas uogomis. Grietininis tortukas su uogomis ir vaisiais – lengvas, gaivus vasariškas tortas. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Irena
Ačiū už gerą idėją tortukui. Prasideda uogų sezonas Mirktelti Manau, kad tiek vaikams, tiek anūkėlėms labai patiks. Ir visai nesudėtingas gaminimas, tik trupučio kantrybės prireiks. Bet ne kantrybės - ir torto nebus.
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas