Mums reikės:
Torto tešlai:
✓
3 valg.š. kakavos
✓
2 valg. š. medaus
✓
4 valg.š. cukraus
✓
1,5 arb. š. sodos
✓
1 arb. š. kepimo miltelių
✓
3-4 valg. š. grietinėlės
Gaminame.
Kakavinis medaus tortasKakava, cukrus, medus, pienas ir sviestas sudedami į dubenėlį. Dubenėlis statomas ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad dubenėlis pilnai uždengtų puodą, o jo dugnas ir kraštai nesiliestų su vandeniu. Pamaišant pakaitinama, kol masė tampa vientisa. Sudedama soda ir periodiškai pamaišant dar pakaitinama 5 - 7 min. Dubenėlis nukeliamas nuo puodo, masė paliekama pravėsti. Įmušamas kiaušinis ir išmaišoma. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir palaipsniui maišant suberiami į tešlą. Tešla gerai išminkoma, suvyniojama į maistinę plevėlę ir dedama 30 - 40 min. į šaldytuvą. Tešla padalijama į 6 - 8 dalis. Iškočiojami plonyčiai lakštai (galima kočioti iš karto ant kepimo popieriaus). Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 7 - 9 min. Iškepę, dar karšti lakštai apipjaunami pagal pageidaujamo dydžio formą. Lakštų atraižos sudedamos į skardą ir 5 - 7 min. padžiovinamos orkaitėje. Atvėsusios atraižos sutrupinamos. Lakštai patepami (sudrėkinami) grietinėle.
Torto kremui:
500 g grietinės 35 proc.
200 g cukraus
200 g džiovintų slyvų (be kauliukų)
Grietinė išplakama su cukrumi. Džiovintos slyvos užpilmos verdančiu vandeniu, palaikomos 10 min. ir supjaustomos šiaudeliais (keletas slyvų pasiliekama torto papuošimui). Imamas vienas torto lakštas, tepamas kremas, pabarstoma džiovintomis slyvomis. Toliau dedamas kitas lakštas ir taip pertepami visi torto lakštai. Uždėjus paskutinį lakštą (ant jo kremo tepti nereikia), truputį paspaudžiama. Atsiradęs kremo perteklius paskirstomas ant torto šonų. Tortas 20 – 30 min. dedamas į šaldytuvą.
Torto glazūrai:
2 valg. šaukštų kakavos
4 valg. šaukštų cukraus
2 valg. šaukštų sviesto
5 -6 valg. šaukštų vandens
Kakava ir cukrus supilami į puodą ir užpilami karštu vandeniu. Dedama ant ugnies ir pastoviai maišant pakaitinama, kol masė sutirštėja. Sudedamas sviestas ir išmaišoma. Torto viršus ir šonai aptepami glazūra. Trupiniais apibarstomi torto šonai, viršus papuošiamas džiovintomis slyvomis. Kakavinis medaus tortas 4 -6 val. dedamas į šaldytuvą, kad lakštai geriau persigertų kremu. Skanaus.