Mums reikės:
Biskvitui:
✓
1 arb. š. vanilinio cukraus
✓
0,5 arb. š. kepimo miltelių
Varškės kremui:
✓
2 pok. desertinės plombyro skonio varškės
✓
500 g grietinėlės 35 proc.
Gaminame.
Varškės tortas su avietėmisBiskvitui: kiaušiniai išplakami su cukrumi. Kepimo milteliai sumaišomi su persijotais miltais ir pamažu suberiami į kiaušinių masę, nuolat plakant mikseriu. Tešla supilama į sviestu išteptą apvalią kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas horizontaliai, gaunami du lakštai.
Varškės kremui: želatina užpilama 70 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros. Grietinėlė su cukrumi išplakama iki standumo. Desertinė varškė sudedama į dubenį, išmaišoma iki vientisos masės ir pamažu atsargiai maišant sudedama į grietinėlę. Išmaišoma, kad gautusi vientisas varškės kremas. Pamažu į kremą supilama želatina ir išmaišoma.
Aviečių želei:
1 pok. aviečių skonio želės
aviečių papuošimui
Lakštų pertepimui ir papuošimui:
stiklinės šviežių ar šaldytų aviečių
1 v. š. cukraus
Želė užpilama karštu vandeniu ir pamaišoma, kol ištirpsta.
Pusė stiklinės aviečių sutrinamos su 1 v. š. cukraus.
Torto surinkimas: į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas vienas biskvito lakštas ir užtepamas trintomis avietėmis.
Supilama pusė kiekio varškės kremo, į jį susmaigstomos avietės

ir uždengiama kitu biskvito lakštu. Supilamas likęs varškės kremas, išlyginamas paviršius ir dedama į šaldytuvą, kad sustingtų (stingsta pakankamai greitai).

Ant sustingusio varškės kremo užpilamas labai plonas atvėsusios aviečių želės sluoksnis, išdėliojamos avietės ir dedama į šaldytuvą, kad sustingtų. Išimama iš šaldytuvo, supilama likusi skysta želė ir vėl dedama į šaldytuvą.
Varškės tortas su avietėmis yra gaivus, nesaldus ir lengvas tortas. Skanaus.