Apelsininis tortas su aguonomis

apelsininis tortas su aguonomis
Mums reikės:
Biskvitui:
150 g miltų
150 g maltų migdolų
100 g cukraus
3 kiaušinių
2,5 valg. š. aguonų
1,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Apelsininiam kremui:
120 g sviesto
200 ml grietinėlės 35 proc.
100 g cukraus
3 kiaušinių
2 trynių
1 apelsino
1 citrinos
Gaminame. Apelsininis tortas su aguonomis

Cukriniams apelsinams:
2 apelsinų
250 g cukraus
250 ml vandens 

Apelsinai nuplaunami ir nusausinami. Vienas apelsinas (su žievele) supjaustomas griežinėliais, kitas nulupamas ir išskaidomas sklitelėmis. Į puodą supilamas vanduo, cukrus, sudedami apelsinai ir paverdama ant silpnos ugnies 15 min. Apelsino griežinėliai ištraukiami iš sirupo ir sudedami ant lėkštutės. Likusios apelsinų skiltelės ir 75 ml sirupo sutrinama blenderiu. Likęs sirupas bus reikalingas biskvito sudrėkinimui.

Biskvitui: kiaušiniai gerai išplakami su cukrumi ir žiupsneliu druskos (iki baltumo). Atsargiai maišant sudedama apelsinų piurė. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, aguonomis, maltais migdolais ir nuolat maišant palaipsniui supilami į kiaušinių ir apelsinų masę.

Į apvalią kepimo formą (22 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, išdėliojami cukriniai apelsinų griežinėliai ir supilama biskvito tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Ar biskvitas iškepęs galima patikrinti mediniu smeigtuku. Jei įbestas smeigtukas neapsivelia tešla - biskvitas iškepęs. Iškepęs biskvitas išimamas iš kepimo formos, apverčiamas ir atvėsinamas.apelsininis tortas su aguonomis 1

Apelsininiam kremui: 3 kiaušiniai ir 2 tryniai gerai išplakami. Išspaudžiamos sultys iš apelsino ir citrinos. Sultys supilamos į puodą, sudedamas sviestas, įpilama 70 g cukrus ir pakaitinama iki užvirimo. Plona srovele, nuolat maišant supilama į kiaušinių masę. Dubuo statomas į karšto vandens vonelę ir nuolat maišant, kaitinama, kol masė sutirštėja. Sutirštėjusi masė paliekama atvėsti. Grietinėlė su likusiu cukrumi išplakama iki standumo ir atsargiai sumaišoma su atvėsusiu apelsininiu kremu.

Biskvitas perpjaunamas horizontaliai, gaunami 3 lakštai. Du lakštai sudrėkinami sirupu ir pertepami apelsininiu kremu. Uždedamas viršutinis biskvito lakštas su apelsino griežinėliais  ir taip pat sudrėkinamas sirupu. apelsininis tortas su aguonomis 2

Papuošimui:
50 g migdolų plokštelių

Torto šonai aptepami apelsininiu kremu ir apibarstomi pakepintomis migdolų plokštelėmis.

Apelsininis tortas su aguonomis dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 6-8 val., kad kremas įsigertų į lakštus. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Monika
Sveiki. Kepu šį tortą jau ne pirmą kartą. Tiek išvaizda, tiek skonis super. Sulaukiau daug pagyrų iš gimtadienio šventės svečių. Dėkui už puikų, ne tik išvaizda, bet ir skoniu, tortą  Mirktelti
Nadiezda
Dievinu apelsinus, todėl nutariau iškepti šį torčiuką. Gavosi lygiai toks pats, kaip paveiksliuke. Biskvitas iskepė idealiai, jis labai skanus, kremo konsistencija irgi labai patiko, bet skonis ne per labiausiai. Tortą kepiau gimtadieniui. Iš 12 svečių jis patiko 2. Daugelis keistų kremą :-) Ar kepčiau dar? - Ne! Tik biskvitą.
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas