Tortas Napoleonas
Mums reikės:
Tešlai:
✓
4 valg. šaukštų grietinės
✓
žiupsnelio druskos
Kremui:
✓
2 kiaušinio trynių
✓
1 stiklinės pieno
✓
1 pakelis vanilinio cukraus
Gaminame.
Tortas NapoleonasAnt medinės lentos paberiame miltus, užbarstome druskos, padarome duobutę, supilame grietinę, įmušame kiaušinį, sudedame atšaldyto sviesto gabaliukus ir kapojame tol, kol nelieka sausų miltų. Tada tešlą suspaudžiame į rutuliuką, pridengiame ir atšaldome. Imame po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočiojame plonyčius papločius.
Apipjauname pagal pageidaujamo dydžio formą ir subadome šakute. Skardą išklojame kepimo popieriumi, šiek tiek sudrėkiname vandeniu, dedame paplotį ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta. Taip išsikepame visus torto papločius.
Nuopjovas taip pat išsikepame, nes bus reikalingos apibarstymui. Atvėsusias nuopjovas sutrupiname.
Torto Napoleonas kremui skirtą sviestą išlydome, suberiame miltus ir maišant pakaitiname, kol miltai pradeda gelsti. Atskirai užviriname pieną su cukrumi ir plona srovele stipriai maišant supilame į sviestą su miltais. Nuolat maišant truputį pakaitiname, nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname. Tada po vieną įmušame kiaušinio trynius, suberiame vanilinį cukrų ir gerai išplakame, kol kremas tortui pasidaro purus.
Atvėsusius torto papločius pertepame paruoštu kremu, truputį paspaudžiame. Galima vieną paplotį pertepti rūgštesne uogiene (pvz. spanguolių). Torto viršų ir kraštus aptepame kremu ir apibarstome trupiniais. Perteptas
tortas Napoleonas išlaikomas per naktį, kad kremas geriau įsigertų į papločius. Skanaus.
Panašūs receptai
Komentarai
mmm
Sitas receptas labai geras. Gaminau pagal ji tik dariau viska is puses normos ir
gavosi tirai normaliai kremo ir paplociu.
Dalia
Aciu uz nuostabu recepta. Pirma karta kepiau torta ir viskas super pavyko. Labai
skanus
Gedas
Teslos trapumas priklauso nuo daugelio faktoriu: sviesto sumaisymas su miltais,
miltu, sviesto kokybe. Darant tesla pirma syki, ir imant pilna porcija miltu,
sviesto ir likusiu produktu bus sunku su ja susitvarkyti, nes nera supratimo
kokia ji gausis. Savo palengvinimui darau mazesnes porcijas ir torto dydis
gaunasi apie 1.8-2.0 kg. teslai imu 250 g. sviesto, apie 300 g. miltu (as
naudoju naminius miltus) saukstais tai bus 9 su kaupais sriubiniai saukstai
,
druskos arbatinis saukstelis, kiausinis isplaktas, ir grietines 200 g.
eiga: miltus paskleidziu ant stalo, uzbarstau druska. ant miltu burokine tarka
sutarkuoju sviesta. Tada peiliu is po sviesto sumaisau su miltais, kad tolygiai
susimaisytu ir bereiketu vargti smulkinant sviesta. Tam skiriu 1-2 min. tada
stambesnius sviesto tarkius dar pakapoju peiliu iki sviesto gabalikai lieka apie
3-5 mm dydzio. Sia miltu ir sviesto mase vel iskleidziu nedideliu ratu ir ant
virsaus uzpilu puse kiausinio ir grietines. Grietine pries pilant pamaisau, kad
butu skystesne. Grietine 30% r. Tuomet peiliu sumaisau si misini iki tokio
lygio, kaip sriubai zacirka
. laikas 2-4 min. vel paskleidziam antra syki
misini ant stalo ir supilam likusi kiausini su grietine. Pakartojam kapojimo
eiga, tiksliau maisymo eiga. Laikas 2-4 min. Gaubasi ant stalo miltu, lipniu
gumuliuku misinys. Galima butu zaisti kapojimo procesa apie 15 min kol gautumem
vienalyte mase, bet as truputi pakeiciau eiga. Suspaudziu sia miltu ir lipniu
gabaliuku mase i gumula ir is jo suformuoju nedideli desraini tuomet nuo galo
pradedu pjaustyt ta desraini i riekutes. Pradzioje dalis byra dalis jau
pjaustosi. Tuo metu peilis aplipineja tesla, bet tam naudoju kita peili
nuvalymui. Supjauscius desraini riekutemis, jas vel suspaudziu i gumula, tik ta
gumula apsuku 90 laipsniu, kad riekutes matyciau statmenai. Taip procesa
pakartoju kokius 4-5 kartus. Tesla turi pjaustytis kaip vienalyte ir vaizdas jos
tyri buti kaip marmurines. Jei pamazinsite pjaustymo kieki ir tesla bus
nevienalyte bus sunku iskocioti lapus, o kepant ji iskils netolygiai. Tokia
tesla daugelis rekomenduoja deti i saldytuva ir palaukti bent pusvalandi. As kai
sau darau daugiau gabaleliu tai saldytuvas reikalingas. Bet gaminat sau 1 torta,
uztenka si gabaleli padalinti i 6 gabalelius. Teslos turi iseiti apie 750-800
gramu. Gabaliukus dalinu i 120 g dydzio. kas lieka eina i rezervini fonda visada
isikepa 7-8 blynai. Geriausius blynus atsirenku 6 o kiti keliauja i trupinius.
patyres kelejas taip nezaidzia, jis kepa tiek kiek reikia, bet man nevisada
iseina idealus. Pries kocijant blynus ant popieriaus, gausiai miltu pabarstyt
reikia tiek is apacios blyno tiek is virsaus. Blyna kocioju 28 cm tankiai
subadau sakute del tolygumo ir kepu 200 laipsniu orkaiteje pagal programa Profi
karstas oras. Kiekvienas kepkite pagal savo orkaites galimybes. Lapai gaunasi
pakankamai tolygus, geltoni. Yra viena gudrybe, kai nori gauti labai grazu lapa.
Kuomet iskociojate lapa, ji vel sulankstykite ir perkociokite dar syki. Bus dar
trapesnis ir grazesnis. del kremo negaliu pasakyt ar isties cia senovinis ar ne,
bet man jis per sunkus. Yra paprastesnis ir ziauriai skanus, kuris nesukelia
riebumo pojucio. Kam reikia galesiu parasyt. Sekmes kepejams!!
Kepėja
Čia pateiktas tikras Napoleono receptas, tik aš niekur nededu kiaušinių. Kuo
tešla ir lakštai labiau trupa, tuo yra geriau, tuo skanesnis būna tortas -
kartais tenka iš gabalėlių viską sudėlioti. Trupantys lakštai yra rodiklis, kad
tortas pavyko. Sviestas gaminant kremą atsiskiria, jei per ilgai kaitinate masę,
kai supilamas pienas. Vientisas kremas išeina, kai masė nukėlus nuo ugnies
intensyviai nesustojant sukama, kol visiškai atvėsta. Kad greičiau vėstų, galima
įstatyti dubenį į šaltą vandenį. Atvėsinus dar gerai sukama, kol viskas pabąla.
Juste
Labai buvo skanus tortas! Mano mama labai skaniai pagamino pagal si
recepta. Skanu labai buvo!!
jur
Sviestas atsiskiria tada, kai pieno per mažai.
Rasa
LABAI SKANUS tortas. Tikrai man gerai pasisieke iskepti pirma Napoleona po 20 metu. Sveciai buvo suzaveti ir tuoj pat dingo Napoleonas nuo lekstes! Fantastiskas skanumas! Bravo uz toki lengva recepta!!
Ruta
Sviestas atsiskiria tad jei skiriasi temperatura uzplikytu miltu kremo ir sviesto taip kad sekmes bandymuose.
Rasa
Aš kremą visada darau taip ir visada puikiai viskas gaunasi. Į metalini puodelį suberiam miltus ir po truputi pilame pieną ir maišome, kad nesusidarytu gumuliukų, sudedame visus kitus produktus išskirus sviestą, gerai išmaišome ir statome ant ugnies nuolat maišome, nes masė labai svyla. Kaitiname kol masė pradės tirštėti, pasidarys grietinės tirštumo. Tada nukeliame nuo ugnies ir atšaldome iki kambario temperaturos. Tada mikseriu išplakame kambario temperaturos sviesta ir i ji dedame miltu masę. Viską kartu paplakame iki vientisos mases. Svarbu, kad sviestas ir miltu masė butu vienodos temperaturos. Aš miltų masę išsiverdu iš vakaro, o sviestą išimu iš šaldytuvo.
Julija
Sveiki, ir as kepiau torta, is puses normos ir mazesnius lakstus. Lakstai gavosi labai trapus, luzinejo, nors dariau viska pagal rezepta ir sveriau skaitmeninemis svarstyklemis! Verdant krema, sviestas taip pat atsiskyre (nors kokybe jo l. gera), likusi taip pat nupyliau ir krema siek tiek parugstinau. Isejo geros konsistencijos. Mano nuomone, siam tortui labiau tiktu sluoksniuotoji tesla, o ne kapotine. Sviesto norma beveik nesiskiria, o ir paruosti lengviau. Dar geriau pirkti gatava tesla. O ir pirktinis panasu, kad is sluoksniuotos teslos! Patarimas skubancioms: tesla dekit i saldykli mazomis porcijomis, kol vieni lakstai kepa, likusi tesla jau pakankamai bus atsalusi kociojimui. Na o brendis ne pro sali po torto, kad geriau virskintu! Sekmes!
Regina
Merginos, sviestas atsiskiria tikriausia tada, kai jis nėra geras - yra gi dabar visokie sviesto tepalai.
Rence
Jau du kartus kepiau si torta ir abu kartus gavosi super
, kremas taip pat puikiai pavyko is pirmo karto, niekas neatsiskyre
, kepsiu ji dar daug daug kartu. Superinis torciukas
Renata
Man gavosi pagal sita recepta 23 lakstai, tikiuosi as ne per plonai pavariau
niekad nesu dariusi, net nezinau kaip gausis, biski jaudinuosi
Edita
Man jis labai patinka. Tikrai skanus tortas smaliziams
Gabija
Labai skanus tortas gavosi.
Visa seima patenkinta, nes dukrytes gimtadieniaui pabandziau iskept viesiem draugam patiko ir jai patiko. Dukryte prase dar iskepti. Taigi, aciu kas idejo recepta, ji apsimoka daryti...
Kristina
Bet kap suprantu galima ir pirktinius lakstus naudot?
deivis
O kiek maždaug reikia kepti lakstus laiko? Ir kiek laiko reik tesla šaldytuve laikyti? Iš anksto dekui.
Aušrinė
Puikus tortas, man labai patiko, tik aš papuošimui nedėjau nieko.
Iewawa
Sis Napoleonas labai labai labai skanusss.
Aldona
nu va padariau ir as...labai skanus apsimoka daryti...didelis gaunas..tik as ant virsaus dejau riesutus maltus...
inga
O kiek cia mazdaug didelis buna? As noriu padaryti gimtadienio progai, tai nezinau koks cia didumas, o musu liaudes 13 zmoniu kazinkiek uztektu?
Ramunė
Tortas gavosi labai skanus. Tik pagal senovinį receptą reikia 80 g konjako pilti gaminant kremą. Gavosi super.
O kad sviestas neatsisskirtų darant kremą, reikia labai stipriai plakti. Rankom nesigavo, tai panaudojau mikserį. Tada išėjo vietisa masė ir viskas puikiai pavyko. Pagaminti užtrunka apie 2 valandas, tačiau būtina palaikyti šaldytuve, kad įgautų tikrą skonį.
Karolina
Siaip as bandziau, labai skanu !
zita
Gal per daug kaitinat kai supilat piena uztat ir atsiskiria sviestas. Reik po truputi pilti ir intensyviai maisyti, bet kai jau visa supylet tik trumpai pakaitinti ir tada nukelti. Na man visada iseina kremas, o lakstai ne
Alex
Ne nu...lakštai pirktiniai, kremas su kondensuotu...tuomet paprasčiau nusipirkti parduotuvėje, vistiek sh.... o ne Napoleonas gausis
Zita
Lakštus galima nusipirkti Sostinės turguje. Jie taip ir vadinasi - lakštai napoleonui, tik reikia pirkti Alytaus, o ne Dzūkijos įmones, nes pastarieji kieti. Pertepimui galima naudoti labai paprasta kremą su kondensuotu pienu ir sviestu. Internete yra daug variantų. Sekmės
inga
tai gal tada ir gerai, kad nupilu, ne toks riebus gaunasi...mano seima nesiskunde kad riebus, man taip pat jis skanus labai buvo
ant kuciu kepsiu vel
Ineta
Man pagal si recepta tortas gavosi per riebus. Kita kart as jo nedaryciau.... Tas sviestas ir man atsiskyre, bet pagal recepta, reik ji isplakti, tad isplakus, gavosi vientisa mase.
inga
Gal kuri dariusi galetu paaiskinti, kaip ta pertepima isvirti, kad neatsiskirtu sviestas nuo bendros mases. As ji kai pakaitinu (viska bendrai jau supylus), bemaisant sviestas atsiskiria. Gal ka ne tai darau? Is anksto aciu uz atsakymus (torta jau dariau 4kartus, gavosi taip pat, tai nupilu ta sviesta atsiskyrusi, ir pertepu tik ta mase likusia)
evelina
bandziau, pradzioje buvo problemu kol iskocioji ta tesla
, bet visa kita buvo liux!
tik kad tie lakstai labai trupa, bet visiems labai labai patiko! o laiko jis uzema apie 4 valandas, kol uzsaldai, kol iskepti.... Skonis fantastiskas!!!!
Giedre
Laba vakara, norejau paklausti paneliu perkanciu lakstus siam tortui, kokius jus lakstus perkat? Skirtus specialiai tortui ar kokius?
Dekui.
Vaiva
Labai gerai sviestą sutarkuoti burokine tarka. Sviesto gabaliuką pavoliojant miltuose... lengviau sukapot.
inga
Labai skanus tortas, siandien kepsiu antra, labai patiko visiems kas valge
. Pertepimas nesigavo vientisas, sviestas atsiskyre nuo bendros mases.
aiste
bandysim kepti
Eva
Vakar iskepiau, siandien valgiau, skonis sio torto pasakiskas!!!! Bet darbo ir laiko irgi nemazai reikia.
Lina
koks dar pertepimas tinka Napoleonui?
Ingutea
mano lakstai kazkodel nesikociojo labai lengvai...na, bus matyti, kaip atrodys, kai iskeps
patiekalu-receptai.lt
Tuo tortas Napoleonas ir issiskiria is kitu tortu
Valgant jis tikrai neatrodo sausas
Ilona
Dar nebandziau, bet kazka man sis receptas primena... ar tai tik ne kibinu tesla? I kibinus dedu 500g miltu , 200g sviesto, 2 kiausiniai, 200 gr grietines. Plius minus konsistencija skiriasi. Kibinai tai super, o va tortas ar ne per sausas?
Kristina
Sveikos. Kiek gaminau si torta visada pirkau lakstus ir gana skanus iseina, beto man atrodo ir pigiau butu. Aisku pas mane kremas kitokios sudeties buvo. Sita reiks pabandyt pagamint
laima
reiks pabandyti pats skanausias tortas
gal dar kas turit torto purienos recepta?
eneira
As taip pat darau Napoleono torta jau daugybe metu, bet i krema niekada nededu vaniles, o tik citrinu sulciu sv. spaustu. Va cia tai torto skonis... mmm... o siaip tikras Napoleonas su konjaku daromas.
Jurgita
Bandau ir as..
Evelina
Mazdaug kiek laiko ji reikia gaminti?
Orinta
na man labai patinka sitas tortas Napoleonas, bandysiu ir as ji pasidaryti tikiuosi, kad pavyks
Valda
Kiek laiko tesla reikia atsaldyti?
aina
Man irgi gavosi per daug trapi tesla, neimanoma paimti i rankas nesulauzant. Manau tesloje reiketu maziau sviesto...
Jurgita
Siandien kepiau ta torta. Laukiam nesulaukiam kada galesim paragaut
Reda
iskepti lakstai labai trapus, kad net luzineja, gal sukapojau tesla per daug?
ALA
sveikos, as sviesta supjaustau ir sumetu viska kartu ir minkau su rankomis labai puikiai gaunasi gal net geriau
laima
merginos, patarimas del teslos: as supjaustau salta sviesta kubeliais ir sumetu y miltus,o maisau as su mixeriu, su teslai skirtom sluotelem, zymiai greiciau ir lakstai iskepa puikus.o y pertepima as spaudziu daugiau citrinos sulciu, man skaniau, gaivesnis tortas gaunasi.
Jrt
Labuka. O jei stiklinemis? Kaip butu su tais miltais, nes neturiu jokio indo nezinau kaip su tais gramais? Aciuka
sandra
aciukas uz toky receptuka padarysiu sawo waikino gimtadieniuko proga
Reda
Musu seimai labai patinka sis tortas Napoleonas butinai pabandysiu pasigaminti.
Patiekalu receptai
Taip. Stambesniu peiliu kapojame (vis sustumdami viską į vieną krūvą) tol, kol visi ingredientai susimaišo į vientisą masę ir nelieka sausų miltų.
Dainora
ka reiskia ir kapojame tol, kol nelieka sausų miltų. cia reikia su peiliu supjaustyti ar ka daryti??
Patiekalu receptai
Pagal pateikta recepta gaunasi apie 10-12 torto "Napoleonas" lakstu. Sekmes
SIMONA
sakykite, kiek gaunasi lakštų?
Patiekalu receptai
Skirtumas zinoma bus, taciau tikekimes, kad pirktiniai paplociai ganetinai geri ir tortas napoleonas iseis skanus. Sekmes
Egle
Ar skonis bus tas pats, jei naudosiu pirktus napaleono torto paplocius?
Patiekalu receptai
Jei Napoleno kremas bus per skystas, tortas permirks ir "sukris". Kremas turėtų būti lengvai tepamos konsistencijos, bet ne per skystas ir "nevarvėti".
Agne
O ką daryt jei torto kremą padariau per skystą? Galima dadėti miltų?
Valentina
Šitas Napoleonas - mėgstamiausias mano tortas