Mums reikės:
Tešlai:
✓
0,5 stiklinės miltų
✓
8 kiaušinių baltymų
✓
400 g cukraus pudros
✓
0,5 stiklinės smulkiai sutrintų graikiškų riešutų
Kremui:
✓
8 kiaušinių trynių
✓
0,5 stiklinės cukraus pudros
✓
1 valg. šaukšto konjako
Papuošimui:
✓
3 valg. šaukštų susmulkintų graikiškų riešutų
Gaminame.
Tortas su graikiškais riešutaisKiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų, palaipsniui pilant cukraus pudrą, riešutus ir miltus. Tešlą padaliname į keturias dalis. Kepimo formą ištepame sviestu, sudedame vieną dalį tešlos, dedame į įkaitintą orkaitę ir džioviname 100 laipsnių temperatūroje apie 1-1,5 val. Patogiausia turėti kelias kepimo formas ir kepti kelis lakštus.
Torto kremui: kiaušinių trynius ištriname su cukraus pudra, sudedame dalimis minkštintą sviestą, supilame konjaką ir išplakame.
Išdžiovintus torto lakštus pertepame paruoštu kremu. Torto viršų patepame kremu ir apibarstome susmulkintais graikiškais riešutais. Tortą su graikiškais riešutais dedame kelioms valandoms į šaldytuvą. Skanaus.