Mums reikės:
✓
500 g lašišos filė
✓
2 valg. šaukštų medaus
✓
2 valg. šaukštų druskos
✓
1 valg. šaukšto peletrūnų
Padažui:
✓
1 stiklinės grietinės
✓
0,5 -1 valg. šaukšto Dižono garstyčių
✓
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
✓
1 valg. šaukšto medaus
✓
0,5 arb. šaukštelio smulkintų česnakų
✓
1 arb. šaukštelio peletrūnų
Gaminame.
Lengvai sūdyta-marinuota lašišaMedų, druską, peletrūnus sumaišome ir šiuo mišiniu gerai ištriname šviežios lašišos filė. Lašišos filė įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 48 val. Per tą laikotarpį lašišos filė kelis kartus apverčiame.
Padažui skirtus visus ingredientus sumaišome, gerai išplakame ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Nuo lašišos filė nuvalome likusius marinato likučius ir supjaustome plonomis juostelėmis.
Lengvai sūdytą-marinuotą lašišą patiekiame su paruoštu padažu. Skanaus.