Lengvai sūdyta-marinuota lašiša

lengvai sudyta lasisa
Mums reikės:
500 g lašišos filė
2 valg. šaukštų medaus
2 valg. šaukštų druskos
1 valg. šaukšto peletrūnų
Padažui:
1 stiklinės grietinės
0,5 -1 valg. šaukšto Dižono garstyčių
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
1 valg. šaukšto medaus
0,5 arb. šaukštelio smulkintų česnakų
1 arb. šaukštelio peletrūnų
druskos
Gaminame. Lengvai sūdyta-marinuota lašiša
Medų, druską, peletrūnus sumaišome ir šiuo mišiniu gerai ištriname šviežios lašišos filė. Lašišos filė įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 48 val. Per tą laikotarpį lašišos filė kelis kartus apverčiame.
Padažui skirtus visus ingredientus sumaišome, gerai išplakame ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Nuo lašišos filė nuvalome likusius marinato likučius ir supjaustome plonomis juostelėmis. Lengvai sūdytą-marinuotą lašišą patiekiame su paruoštu padažu. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Zinka
Mmmm, kaip skaniai žiūrisi. Reikės išbandyti šį savaitgalį ;-)
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas