Mums reikės:
Vyniotinio pagrindui:
✓
40 g Parmezano sūrio
Vyniotinio įdarui:
✓
200 g silpnai sūdytos, rūkytos lašišos
✓
20 g Parmezano sūrio
✓
šv. maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Vyniotinis su žuvimi ir žalumynaisPuode storu dugnu ištirpinamas sviestas. Nuolat maišant suberiami miltai. Pamažu supilamas pienas ir nuolat maišant, ant silpnos ugnies pakaitinama, kol masė sutirštėja iki grietinės konsistencijos. Puodas nukeliamas nuo ugnies, masė truputį atvėsinama. Į masę sudedami kiaušinių tryniai, smulkiai sutarkuotas parmezano sūris, suberiami susmulkinti krapai, petražolės ir viskas gerai išmaišoma. Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai (šaukštu maišant aukštyn žemyn) sumaišomi su paruošta mase. Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi, ištepama sviestu, supilama vyniotinio tešla ir tolygiai paskirstoma.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta.
Vyniotinio įdaras. Lašiša supjaustoma nedidelėmis juostelėmis, krapai susmulkinami, viskas sumaišoma su grietine ir pagardinama šviežiai maltais pipirais.
Laikant už kepimo popieriaus kampų, vyniotinio pagrindas išimamas iš kepimo skardos ir atsargiai perkeliamas ant stalo. Uždengiamas kitu kepimo popieriaus lakštu ir paliekamas 10-15 min. atvėsti. Atvėsęs vyniotinio pagrindas atsargiai apverčiamas ir nuimamas kepimo popierius ant kurio kepė. Pabarstoma smulkiai sutarkuotu parmezano sūriu ir paliekama 5 min. pastovėti. Ant vyniotinio pagrindo tolygiai paskleidžiamas vyniotinio įdaras
ir suvyniojama į vyniotinį. Vyniotinis su žuvimi ir žalumynais suvyniojamas į kepimo popierių ar foliją ir dedamas į šaldytuvą kelioms valandoms.
Vyniotinis su žuvimi ir žalumynais supjaustomas riekelėmis, papuošiamas citrinos griežinėliais, žalumynais ir patiekiamas. Skanaus.