Mums reikės:
✓
400 g silkės filė
✓
2-3 virtų burokėlių
✓
50 g fermentinio sūrio
✓
2 kietai virtų kiaušinių
✓
1 nedidelio svogūno
✓
svogūnų laiškų, petražolių
Gaminame.
Silkė pataluoseSilkės filė supjaustoma juostelėmis. Virti burokėliai, kiaušiniai, morka stambiai sutarkuojami. Silkinės dugnas išklojamas burokėliais, ant jų išdėliojamos silkės juostelės
ir aptepama sluoksniu majonezo. Toliau sudedami sutarkuoti kiaušiniai, pabarstoma druska, pipirais ir aptepama majonezu. Dedamas morkų sluoksnis, pabarstoma druska ir aptepama majonezu. Išdėliojamos silkės juostelės, pabarstoma smulkiai supjaustytu svogūnu ir aptepama sluoksniu majonezo. Viršus padengiamas burokėlių sluoksniu ir pabarstomas tarkuotu sūriu. Dedama į šaldytuvą ir paliekama kelioms valandoms, kad įsigertų majonezas.
Silkė pataluose papuošiama svogūnų laiškais, petražolėmis ir patiekiama. Skanaus.