Mums reikės:
✓
200 g silkės filė
✓
8-10 gabaliukų juodos duonos
✓
2 valg. šaukštų degtinės
✓
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
✓
žiupsnelio cukraus
✓
šveižiai maltų juodųjų pipirų
✓
kalendros žirnelių
Gaminame.
Silkės užkandėlė su kalendraSilkės filė supjaustome 2 cm pločio juostelėmis. Paruošiame marinatą: cukrų, degtinę, pipirus išmaišome. Užpilame silkės gabaliukus, uždengiame ir padedame 3-4 val. į šaldytuvą. Į sausą keptuvę suberiame kalendrą ir pakepiname 2-3 min. pamaišant. Pakepintą kalendrą sutriname, krapus susmulkiname ir gerai išmaišome su sviestu. Obuolį perpjauname į 6-8 dalis, išimame sėklas, supjaustome plonais griežinėliais ir apšlakstome citrinos sultimis. Duonos riekeles supjaustome nedideliais kvadratiniais gabaliukais, aptepame sviestu su prieskoniais, ant viršaus dedame silkės juostelę, griežinėlį obuolio, pabarstome pipirais ir papuošiame krapais. Skanaus.