Mums reikės:
✓
300 g lašišos filė
✓
150 g lydyto tepamo sūrio
✓
40 g jūros druskos arba stambios akmens druskos
✓
šviežiai maltų juodųjų pipirų
✓
kelių citrinos griežinėlių
Gaminame.
Silpnai sūdytos lašišos suktinukai lavašeLašišos filė (be odos) apibarstoma druska, susmulkintais krapais ir dedama į šaldytuvą 1 val.
Nuo lašišos nuvaloma druska ir supjaustoma plonomis juostelėmis. Visas lavašas ištepamas lydytu tepamu sūriu, tolygiai išdėliojamos lašišos juostelės, pabarstoma pipirais. Standžiai suvyniojama į vyniotinį ir dedama 1-2 val. į šaldytuvą. Supjaustoma 1-1,5 cm storio griežinėliais.
Silpnai sūdytos lašišos suktinukai lavaše papuošiami citrinos griežinėliais ir patiekiami. Skanaus.