Mums reikės:
✓
200 g silkės filė
✓
1 valg. šaukšto acto
✓
žiupsnelio cukraus
✓
kelių svogūno laiškų
Gaminame. Silkės užkandėlė su burokėlių piurėSvogūnas nulupamas ir supjaustomas pusžiedžiais. 1 valg. šaukštas vandens sumaišomas su actu, žiupsneliu cukraus. Užpilama ant svogūnų ir paliekama marinuotis 20-30 min. Burokėlis išverdamas, atvėsinamas, nulupamas ir supjaustomas gabaliukais. Burokėlio gabaliukai suberiami į blenderį ir sutrinami. Įdedama majonezo pagal skonį ir išmaišoma. Bulvės švariai nuplaunamos ir išverdamos su lupenomis. Atvėsusios bulvės nulupamos ir supjaustomos 1 cm storio griežinėliais. Silkės filė supjaustoma 1,5 cm juostelėmis. Ant bulvių griežinėlių dedama po šaukštą burokėlių piurė, ant viršaus – silkės juostelė ir pora marinuoto svogūno pusžiedžių. Jei neskaičiuojate kalorijų, galima bulvių griežinėlius dar patepti majonezu.
Silkės užkandėlė su burokėlių piurė papuošiama svogūnų laiškais. Silkės užkandėlė paruošta. Skanaus.