Mums reikės:
✓
2-3 vid. dydžio svogūnų
Marinatui:
✓
120-130 ml balto vyno acto 6 proc.
✓
1 valg. š. cukraus
✓
0,5 arb. š. kalendros grūdelių
✓
2-3 grūdelių kvepiančiųjų pipirų
✓
6-8 grūdelių juodųjų pipirų
Gaminame.
Marinuota silkė su morkomis ir svogūnaisSilkės išvalomos, išrenkamos ašakos ir supjaustomos 2 cm pločio juostelėmis. Svogūnai nulupami ir supjaustomi pusžiedžiais. Morkos nuskutamos ir supjaustomos plonais griežinėliais.
Į puodą supilamas vanduo, suberiamas cukrus, sudedami prieskoniai ir užvirinama. Užvirus supilamas vyno actas, sudedamos morkos, svogūnai ir paverdama 2-3 min. Marinatas nukeliamas nuo ugnies ir paliekamas atvėsti. Į stiklainį dedamas sluoksnis morkų, svogūnų (iš marinato), sluoksnis silkės ir vėl morkų, svogūnų, silkės ir t.t. Užpilama marinatu, uždaroma ir dedama į šaldytuvą. Marinuota silkė su morkomis ir svogūnais skaniausia kitą dieną. Skanaus.