Mums reikės:
✓
200 ml konservuoto kokosų pieno
✓
1 valg. šaukšto miltų
✓
0,5 arb. šaukštelio kario
✓
0,5 arb. š. maltų kmynų
✓
0,5 arb. šaukštelio kalendros
✓
0,5 arb. šaukštelio sauso imbiero
✓
aliejaus, druskos, pipirų
Gaminame.
Pikantiškos krevetės su kokosų pienuNuluptą agurką, svogūną supjaustome kubeliais. Išvalytas krevetes dedame į gerai įkaitintą aliejų ir greitai apkepiname iš visų pusių pamaišant ne ilgiau kaip 2 min. Apkepintos
krevetės sudedamos į dubenį. Į aliejų, kur kepė krevetės, suberiame svogūnus ir pakepiname. Dedame agurkus, kelias minutes patroškiname, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Pilame kokosų pieną, suberiame prieskonius, pabarstome druską, pipirais ir pakaitiname 3-5 min., kol padažas sutirštėja. Pilame padažą ant krevečių, atsargiai išmaišome ir leidžiame kelias minutes pastovėti.
Pikantiškos krevetės puiki karšta užkandėlė. Skanaus.