Mums reikės:
✓
250 g konservuoto tuno
✓
6-8 vyšninių pomidorų
✓
3 valg. š. kaparėlių
Užpilui:
✓
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
1,5 valg. š. laimo sulčių
✓
1 valg. š. sojų padažo
✓
1 arb. š. sezamo aliejaus
✓
0,5 arb. š. garstyčių
✓
džiovinto raudonojo pipiro (čili), krapų
Gaminame.
Paprikų ir tuno užkandėlėPaprikos nuplaunamos, nusausinamos, perpjaunamos per pusę ir išvalomos sėklos. Paprikos dedamos į orkaitę ir kepamos 200 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Paprikos turi įgauti keptą skonį, bet neprarasti formos. Užpilui visi ingredientai sumaišomi, sudedami susmulkinti krapai, įberiama druskos, džiovintų čili. Į dubenį sudedami į keturias dalis supjaustyti vyšniniai pomidorai, kaparėliai, tunas, svogūnų laiškai ir užpilami 2/3 užpilo. Viskas išmaišoma ir gauta masė sudedama į paprikų puseles. Įdarytos paprikų puselės sudedamos ant salotų lapų ir apšlakstomos likusiu užpilu.
Paprikų ir tuno užkandėlė papuošiama krapų šakelėmis ir patiekiama. Skanaus.