Paprikų ir tuno užkandėlė

papriku ir tuno uzkandele
Mums reikės:
2 paprikų
250 g konservuoto tuno
6-8 vyšninių pomidorų
3 valg. š. kaparėlių
salotų lapų
svogūnų laiškų
Užpilui:
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1,5 valg. š. laimo sulčių
1 valg. š. sojų padažo
1 arb. š. sezamo aliejaus
0,5 arb. š. garstyčių
džiovinto raudonojo pipiro (čili), krapų
Gaminame. Paprikų ir tuno užkandėlė
Paprikos nuplaunamos, nusausinamos, perpjaunamos per pusę ir išvalomos sėklos. Paprikos dedamos į orkaitę ir kepamos 200 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Paprikos turi įgauti keptą skonį, bet neprarasti formos. Užpilui visi ingredientai sumaišomi, sudedami susmulkinti krapai, įberiama druskos, džiovintų čili. Į dubenį sudedami į keturias dalis supjaustyti vyšniniai pomidorai, kaparėliai, tunas, svogūnų laiškai ir užpilami 2/3 užpilo. Viskas išmaišoma ir gauta masė sudedama į paprikų puseles. Įdarytos paprikų puselės sudedamos ant salotų lapų ir apšlakstomos likusiu užpilu. Paprikų ir tuno užkandėlė papuošiama krapų šakelėmis ir patiekiama. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas