Mums reikės:
✓
200 g sluoksniuotos tešlos
✓
300 g lašišos filė be odos
✓
1 kiaušinio trynio
✓
50 g fermentinio sūrio
✓
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
✓
salotų lapų, petražolių
Gaminame.
Lašiša sluoksniuotoje tešlojeLašišos filė perpjauname per pusę ir apie 30 min. pamarinuojame su citrinos sultimis, druska ir pipirais.

Fermentinį sūrį supjaustome plonomis juostelėmis, petražoles susmulkiname.

Iš sluoksniuotos tešlos iškočiojame 25x25 cm didumo lakštą.
Ant vienos lakšto pusės dedame salotos lapą, lašišos gabalą, sūrio juosteles, gausiai pabarstome petražolėmis ir užlenkiame kita lakšto puse.
Kruopščiai užspaudžiame tešlos kraštus, kad neliktų jokių skylių. Aptepame išplaktu kiaušinio tryniu ir dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min.
Patiekiame su daržovėmis.
Lašiša sluoksniuotoje tešloje paruošta. Gero apetito.