Mums reikės:
✓
600 g žuvies filė (starkio, lydekos)
✓
2 valg. šaukštų kvietinių miltų
✓
2 valg. šaukšto grietinėlės
✓
2 kiaušinių, 1 svogūno
✓
2 marinuotų agurkėlių
✓
2 griežinėlių citrinos
✓
lauro lapų, krapų, petražolių, druskos
✓
baltų maltų pipirų
✓
juodųjų pipirų grūdeliais
Gaminame.
Žuvies tefteliaiŽuvies filė, svogūną ir žalumynus susmulkiname, sudedame į dubenį, beriame druską, maltus pipirus.
Miltus sumaišome su grietinėle ir kiaušiniais, gautą masę pilame į žuvies faršą ir kruopščiai išmaišome.
Iš gautos masės formuojame 5 cm skersmens rutuliukus. Į puodą pilame 1l vandens, užverdame, dedame lauro lapus, pipirų grūdelius, druskos, citrinos griežinėlius, griežinėliais supjaustytus marinuotus agurkėlius. Į buljoną atsargiai sudedame žuvies rutuliukus ir paverdame keletą minučių.
Žuvies tefteliai (starkio ar lydekos) patiekiami su virtomis bulvėmis. Gero apetito.