Mums reikės:
✓
500 g lašišos filė
✓
2 valg. š. Dižono garstyčių
✓
2 valg. š. medaus
✓
2 valg. š. sojų padažo
✓
1 valg. š.sezamo sėklų
Mango salsai:
✓
1 prinokusio mango vaisiaus
✓
1 nedidelio raudonojo svogūno
✓
citrinos sulčių pagal skonį
✓
pundelio petražolių
Gaminame.
Lašišos iešmukai su mangų salsaPirmiausia paruošiama mangų salsa. Mango vaisius nulupamas, išimamas kaulas ir supjaustomas nedideliais kubeliais. Svogūnas nulupamas ir smulkiai supjaustomas. Čili pipiras ir petražolės susmulkinami. Viskas sudedama į gilesnį dubenį, pagal skonį įberiama druskos, įspaudžiama citrinos sulčių, gerai išmaišoma ir palieka 40-60 min. pastovėti.
Lašišos filė supjaustoma šašlyko dydžio gabaliukais. Į dubenį sudedamos garstyčios, medus, supilamas sojų padažas, suberiamos sezamo sėklos ir viskas gerai išmaišoma. Sudedami lašišos gabaliukai, gerai išmaišoma ir paliekama 30 min. pasimarinuoti. Lašišos gabaliukai suveriami ant medinių iešmukų. Į kepimo formą įpilama apie 1 cm vandens ir ant formos kraštų išdėliojami lašišos iešmukai (vandens neturi pasiekti). Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Iškepę lašišos iešmukai patiekiami su mangų salsa. Skanaus.